Новини

Пет години упорит труд и многобройни награди  

Такава е равносметката на клуба по шотокан карате-до „ Спартак 14”, която направи голямата Милена Кирниколова в зала „Катя Попова”, където за официално награждаване се събраха настоящи и бъдещи шампиони. За тези пет години възпитаниците на Милена са спечелили близо 140 килограма благороден метал – каза не само шеговито, но и близо до истината водещата на тържеството актриса Ива Николова. Както каза в речта си Милена Кирниколова, повечето от нейните каратеки са се целили в европейски и световни титли.

Така се зареждат имената на Ивайло, Марк, Натали, Мирела, достигнали до медали от първенства и на по-малките, постигнали призови класирания на различни национални и международни купи. Демонстрацията, която бяха подготвили каратеките убедиха присъстващите в съвършенството и уменията, придобити след сериозната подготовка, която изисква Милена Кирниколова. Но тя не би се справила с непосилните задачи, ако до нея не са нейните помощници – млади възпитаници на клуб „ Спартак 14 ”, които запалиха желаещи и основаха школи в Долни Дъбник  и Велико Търново. Така каратеките вече са повече от 200, а за бъдещето мислят с оптимизъм. Очакват ги европейско и световно първенство. Готвят се сериозно и отговорно.

А малките вървят уверено по стъпките им. И те получиха благодарствени грамоти – знак на признание за положените усилия и старание.

 

Накрая всички се събраха на сцената на зала „Катя Попова” и последва снимка за спомен. Пет години труд и успехи – признание, което засвидетелстваха Атанас Кършев – главен експерт на Министерството на младежта и спорта за Плевенска и Ловешка област, Тони Вашков – главен експерт в Община Плевен по проблемите на  младежките дейности, спорта и туризма и директора на спортното училище в Плевен Пламен Георгиев.

Удоволствие беше за Поля Георгиева – директор на  „Жилфонд” и за Рени Кръстева – директор на НУ ”Патриарх Евтимий” да се включат в награждаването на каратеките, а родители и присъстващи в залата бурно аплодираха  успехите на младите спортисти, донесли толкова много слава и  медали на Плевен!

Николай Стоев