Новини

Студентите медици организират информационна кампания „Мовембър“

„Мовембър“  се нарича информационната кампания за борба с рака на простатата и рака на тестисите, която се провежда от 15 до 21 ноември в Плевен. В нея активно се включва Асоциацията на студентите медици в България /АСМБ/ съвместно с  един от медицинските центрове в града/ – МЦ „Уромед – 21” ООД. В рамките на  кампанията  ще бъдат извършени безплатни урологични прегледи  на 18-ти  и на 25-ти  ноември,  за които гражданите могат  предварително да се записват на телефон 064/ 830 930. Това обясни Шенай Садък, представител на Асоциацията на студентите медици в България.

Днес, 16 ноември,  любителите на караокето ще имат възможност за изява на характерното MOVEMBER KARAOKE PARTY, което ще се състои от 22.30 часа  в клуб „UNDERGROUND”.

Инициативата ще завърши  на 21 ноември с  лекция на тема „Рак на простатата”, която ще бъде представена от д-р Маниш Сачдева в Медицинския университет.

Световната кампания вече 10 години информира обществото, като привлича вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-тежкото и за съжаление най-типично мъжко заболяване.

Емблемата на тази инициатива са „мустаците”. Затова на всички изяви студентите носят мустаци, за да привлекат повече внимание върху проблемите на мъжкото здраве. Основната цел е да се насърчат профилактичните прегледи, диагностицирането и лечението на рака и да се намали честотата на смъртните случаи, каза още Шенай Садък.

Информационната кампания „Мовембър“ е една от най-популярните и посещавани сред студентите на Медицински университет – Плевен и обществеността.

Валя Козовска