Новини

Откриват нов училищен център по природни науки и математика

В Основно училище „Д-р Петър Берон” днес се открива модерен училищен център по природни науки  и математика. В него са обособени два кабинета  с хранилище между тях,  кабинет по биология и химия със съвременна лаборатория, а в  кабинета по математика ще се развива школа по математическа лингвистика, обясни  директорът Ваня Дражева.

Новият училищния   център е създаден  по проект на фондация „Америка за България” в  спечеления през миналата година конкурс „Училище на бъдещето ”. Стойността на проекта е близо 85 000 лева, като 50 000 са от фондацията, а останалите са събрани с помощта на Училищното настоятелство „Успяваме заедно”,   Съюза на математиците в България, секция –Плевен и представители на издателства в областта на образованието, и на плевенския бизнес.

В Основно училище „Д-р Петър Берон”се обучават 360 деца,  като 180 от тях – от пети до седми клас,  ще се възползват от  новото оборудване  и модерните условия на обучение, които предлага училищния център по  природни науки  и математика.

Валя Козовска