Новини

Областният управител Мирослав Петров и плевенски деца изиграха първата партия шах в „Кайлъка”  

 

Областният управител Мирослав Петров и неговият заместник д-р Красимир Трифонов присъстваха на откриването на възстановената благодарение на гражданска инициатива шахматна площадка в „Кайлъка”. Събитието  уважиха още общинските съветници Христослав Михайлов и Йордан Грижов, както и много плевенчани.

 

Областният управител Мирослав Петров насърчи доброволческите начинания в „Кайлъка” и изрази надежда все повече млади хора да бъдат заинтригувани и да се включват в подобни обществено полезни дейности. „Още при първата ни среща с Наталия я уверих, че имат нашата подкрепа и се радвам, че онова, което всички ние искахме да бъде постигнато днес вече е факт.

 

Надявам се и хората, които ще се възползват от шахматната площадка, да подхождат с нужното уважение към труда и усилията на всички, които се включиха безвъзмездно към гражданската инициатива”, каза областният управител Мирослав Петров.

 

В първата  партия шах областният управител предизвика логическото мислене на момчета и момичета, които тренират в плевенски шахматни клубове. Така бе даден символичен старт на забавленията на старата – нова шахматна площадка в „Кайлъка”.

Фигурите ще бъдат достъпни за всички желаещи и ще се съхраняват в специално изградена къщичка непосредствено до площадката, около която удобно са разположени няколко пейки.