Новини

Деца и възрастни пяха и рецитираха по повод Световния ден на социалната работа

Традиционният концерт “Заедно ще сбъднем мечтите си”, посветен на Световния ден на социалната работа тази година събра в зала „Катя Попова“ специалисти в областта на социалните грижи, студенти от Медицинския колеж, представители на различни институции, които осигуряват социални услуги, потребители на услуги от всички възрастови групи. Празникът се проведе под патронажа на Георг Спартански, кмет  на Община Плевен. Концертът е част от събитията, посветени на Седмицата на действие (19-23 март) и 10-годишнината на специалност „Социални дейности“ в Медицински колеж към Медицински университет – Плевен.

В поздравлението към присъстващите в залата  доц. д-р Е. Бързашка -Христова подчерта, че съвместните усилия на студентите от специалност “Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет – Плевен и Община Плевен ще позволят на потребители на социални услуги от Плевен и областта да сбъднат мечтата си, да реализират творческите си възможности.

С голямо вълнение и отговорност беше посрещнато предаването на отговорностите от третокурсниците на второкурсниците и първокурсниците за справяне с нелеките задачи на социални работници. Те бяха поставени символично в бутилка, както повелява традицията.

Много настроение и радостни аплодисменти предизвикаха концертните изпълнения – поезия, танци и песни.

А специалистите могат да се гордеят с признанието за техните усилия и добра работа. На благодарствения адрес се виждат подписите на проф. Славчо Томов – ректор на Медицинския университет и на доц. д-р Е. Бързашка – Христова.

Николай Стоев