Новини

Петнадесета национална научна сесия за студенти и преподаватели откриха в Медицинския университет

По традиция в първата седмица на октомври се провежда Национална научна сесия за студенти и преподаватели, организирана от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен. Форумът  беше официално открит в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център. Приветствие към участниците отправи директорът на Медицински колеж доц. д-р Евгения Бързашка.

Заместник-председателят на организационния комитет доц. Искра Петкова изнесе пленарен доклад на тема: „Методи за стимулиране и активизиране формирането и развитието на професионални компетенции в процеса на обучение на студентите“.

В двудневната научна сесия  участват общо 80 студенти и преподаватели от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник-фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж, от Факултет „Здравни грижи“, както и от медицинските висши училища от  София, Пловдив, Варна и Педагогически колеж – Плевен към Великотърновски университ „ Св. св. Кирил и Методий“. За първи път се включват и представители от Стопанска академия „Димитър Ценов“ – Свищов.

Със свои разработки, съвместно със студенти и преподаватели, в научната сесия ще участват и медицински специалисти от Клиниката  по съдова хирургия към ВМА-София. През двата днина форума ще бъдат изнесени общо 34 доклада, разпределени в три секции: Медико-диагностични изследвания, Фармацевтични грижи и Социални дейности.

Валя Козовска