Новини

Деца и родители спортуваха заедно в събота

Днешният съботен ден събра в закритата лекоатлетическа писта „Спартак” близо 300 деца, които дойдоха да бягат и да скачат и да докажат, че спортът е не само надпревара, медали и реклама на спонсори, а е място, където се събират хора на различна възраст, за да общуват, да се радват и да спорят кой е по-бърз и по-атлетичен. Така определи и целите на спортния празник фирмата, която беше осигурила наградите – една от най-големите в страната за спортни артикули и пособия.

 

Представителката й – Красимира Цветанова каза за радио „Плевен”, че просто е възхитена от това, което вижда в плевенската зала. Плевен не е единственият град в страната, в който се правят такива състезания и целта е хората да се движат, да се откъснат от ежедневието и да доведат децата си в залата, тъй като те прекарват повечето от времето си в домашна обстановка – добави тя.

Въпреки ниските температури, повече от 600 души се радваха на успехите на децата си, а в онова, което се случваше в зала „Спартак”, реши да се убеди лично кметът Георг Спартански, който се присъедини към спортния празник и коментираше стартовете с именития треньор в леката атлетика Георги Гетов. А около тях вреше и кипеше – състезателите бяха готови на всичко, само и само да стигнат до победата.

 

Като че  ли вълнението беше най-голямо при малките. Те дори си имаха и фенове! Надпреварата започна на 60 м. бягане, след това изпитаха уменията на скачачите от място. Съдиите бяха стриктни и измерваха всяка секунда, за да определят победителите.

А венецът на спортния празник беше щафетното бягане на дете и родител. Там вълнението и аплодисментите бяха най-големи. Накрая фирмата раздаде награди на победителите.

А томбола ощастливи присъстващите с още спортни стоки, сред които имаше и велосипеди.

                                                                                                                                    Николай Стоев