Новини

Силен старт на Плевенска филхармония

Още с първия си концерт, на 15 септември от 19 ч. в зала „Катя Попова“, Плевенска филхармония ще прикове вниманието на ценителите на музикалното изкуство. Отново полският диригент Богуслав Давидов ще бъде гост, а като солист ще чуем цигуларят Веселин Демирев, концертмайстор на оркестъра на град Олборг, Дания.

„Високо е вдигната и летвата“  при всички останали концерти през месеците септември и октомври, съобщават от филхармонията. Мисията „Опера в Плевен – възможна“ ще продължи с бисера на Джузепе Верди – „Травиата“. Постановката ще е на 3 октомври от 19 ч. в залата на Драматичен театър „Иван Радоев“. Проявата е посветен на 80-годишнината на една от основателките на Плевенска опера – Румяна Пешева. В главната роля на куртизанката Виолета, ще чуем  звездата на Маринския театър – Наталия Павлова от Санкт Петербург.
На 16 октомври в залата на ДКТ „Иван Радоев“ под диригентската палка на Деян Павлов ще потънем в магията на оперетната гала „Светът е музика и смях“. В нея ще чуем солисти от ОХ „Гена Димитрова“ , с диригент Анелия Дечева. Гост – солист ще е звездата на НМТот Националния музикален театър „Стефан Македонски“ – Александър Мутафчийски. Концертът е с начален час 19 ч.

На 20 октомври със същия час в ч-ще „Съгласие“  меломаните ще могат да гледат концерта „Виртуозите“, в който ще участват цигуларят Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев. Диригент ще е Мартин Пантелеев.
Билетите за всички концерти вече се продават на двете каси на Плевенска филхармония.