Новини

Деца зарадваха общинската администрация в Плевен

„Вълшебната ножичка” на Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Плевен приятно изненада служителите на общинската администрация в навечерието на Коледните празници. Децата се бяха постарали да сътворят красиви поздравителни картички под ръководството на Даниела Вълова и радостните усмивки на заместник – кметът арх. Невяна Иванчева и на секретаря на Община Плевен Паулина Кирова красноречиво говореха за детското старание и фантазия.

Към това се прибави и красиво изработеното венче в новата работилница на Центъра –за направата на различни подаръци и предмети от цветя и растения. Те са дело на ученици от Професионалната гимназия по лозарство и винарство под ръководството на преподавателката Валя Чалова.

Картички и венчета имаше за всички, а Клаида Дойчинова – директор на Центъра за ученическо творчество каза за радио „Плевен”, че децата са подготвили изненада за хората от третата възраст. Те ще посетят дома за възрастни хора в Славяново, ще се срещнат с тях и ще ги зарадват преди Коледа с пъстроцветни картички.

Николай Стоев