Новини

Напредват строителните дейности на улиците „Родопи” и „Бургас”

Основните улични ремонти в Плевен напредват според направените разчети.  На ул. „Родопи” е изграден нов участък с конструкция и бордюри. Извършва се реновиране на рамки и решетки на дъждоприемните шахти и се изгражда нова контейнерна площадка. Подменени са  бордюрите, след което ще се извърши  ремонт на тротоарите и в участъка ще бъде направено цялостно преасфалтиране. Нова асфалтова настилка  ще бъде положена при свързването с ул. „Васил Друмев” и ул. „Даме Груев”.

Ремонтните дейности на ул. „Бургас” започнаха  през  м. октомври миналата година с изграждане на стоманобетонови подпорни стени за укрепване на откосите и платното. На  този етап на улицата е изградена нова пътна конструкция, бордюри и тротоари, положен е първият пласт от асфалтовата настилка. Преди ремонта е извършена подмяна на водопровода и силови кабели от експлоатационните дружества. Изграждат се нови контейнерни площадки и дъждоприемни шахти.

Тази седмица „ВиК” започна  подмяна на водопровода по ул. „Кара Колю”. Успоредно работници на „Инжстрой”извършват основен ремонт на улицата в участъка от ул. „Българска авиация“ до бул. „Георги Кочев“. Ще бъдат изградени нова пътна конструкция, бордюри и тротоари, нови контейнерни площадки и дъждоприемни шахти. Ще бъдат обособени паркоместа и ще бъде положена нова асфалтова настилка.