Новини

Зала „Катя Попова“ ще се ремонтира по „Региони в растеж“

Концертната зала „Катя Попова“ в Плевен ще бъде основно ремонтирана със средства по оперативната програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщава пресцентърът на МРРБ. Договорът за ремонта на културната институция беше подписан от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на програмата Деляна Иванова.

Над 2,6 млн. лв. е финансирането за обновяване на концертната зала. От тях малко над 2,2 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ от програмата, 427 000 лв. се предоставят като нисколихвено кредитиране чрез финансов инструмент, а над 6 000 лв. е собственото финансиране от община Плевен.

Проектът включва комплекс от дейности за развитие и обновяване на културната инфраструктура. Предвижда се основен ремонт на сградата, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подобряване на достъпа чрез изграждане на асансьор и стълба за евакуация и др. Ще бъде доставено и ново акустично оборудване.

Залата, която носи името на оцененото в музикалния свят българско сопрано Катя Попова, е предвидена за 300 зрители. В нея се провеждат концерти на Плевенската филхармония, театрални представления, песенни конкурси, чествания и конференции.