Новини

Спортно училище „Георги Бенковски“ отличи най-добрите си спортисти

В Плевен първото в България държавно спортно училище „Георги Бенковски“ връчи традиционните си награди на 10-те най-добри спортисти за 2019 г. Официални гости на церемонията в зала „Катя Попова“ бяха представители на Общински съвет – Плевен и неговият председател Мартин Митев. Награждаването уважиха и областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, представители на спортния отдел в Община Плевен, президентът на Лайънс клуб – Плевен, спортни деятели, представители на спортни клубове в града и други.

Церемонията по награждаването започна с националния химн и химна на Спортното училище, след което с поздрав към присъстващите се обърна директорът на учебното заведение Иванка Колева. „Днес е тържествен ден, защото награждаваме нашите шампиони, извоювали високи отличия в различни спортни дисциплини и прославили името на нашето училище. Днес е ден и за признание към професионализма и труда на нашите треньори“, каза в  обръщението си директорът на училището.

Отличието „Спортист №1“ за 2019 г. на СУ “Георги Бенковски“ е за Максим Христов – карате /състезател на КБИ „Петромакс“/ с треньор Маргарит Попов. Останалите девет най-добри спортисти на училището за 2019-та, подредени по азбучен ред, са:

  • Георги Георгиев – лека атлетика /АК „Г.Дъков“, треньор Галя Николова/
  • Радан Илиев – лека атлетика /АК „Г.Дъков“, треньор Галя Николова/
  • Мирослав Иванов – бокс /“Мизия 80“, треньор Александър Владимиров/
  • Добромир Николов – лека атлетика /АК „Плевен 2014“, треньор Никола Николов, треньор в СУ Георги Гетов/
  • Цветомир Козов – гребане /СКГ „Академик“, треньор Олга Лазарова/
  • Натали Йонкова – шотокан карате – до / СКК „Спартак“ 14, треньор Маринела Петрова/
  • Габриел Рупчански – шотокан карате – до /СКК „Спартак“ 14, треньор Маринела Петрова/
  • Цветан Сирашки – борба /СКБ „Изобор“, треньор Петър Антов/
  • Теодор Георгиев – борба /СКБ „Изобор“, треньор Петър Антов/

Наградата „Най-перспективен състезател“ получават трима възпитаници на училището. Това са: Яна Димитрова – борба /СКБ „Изобор“, треньор Момчил Сирашки/, Рая Хинкова – карате /КБИ „Петромакс“, треньор Десислава Лачовска/ и Тихомир Тодоров – шотокан карате – до /СКК „Спартак 14“, треньор Маринела Петрова/.  Наградите в тази категория връчи председателят на местния парламент Мартин Митев. На младите спортни надежди на Плевен той пожела да са здрави, смели в мечтите и постоянни в тренировките и учението.

Отличието „Отбор на година“ за 2019-та получиха футболистите на ОФК „Спартак“ – юноши старша възраст с треньор М. Гаврилов. Отличен бе и отборът, постигнал най-добро класиране през годината. Отличието е за момичетата на СКБ „Изобор“ с треньор Момчил Сирашки, завоювали първо място на Държавното лично отборно първенство в Бургас.

Връчването на наградите бе съпътствано със спортни демонстрации и музикални поздрави от възпитаници на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен.