Новини

Северняшкият ансамбъл с юбилеен концерт в петък

„60 години Северняшки ансамбъл“ се нарича юбилейният концерт, който ще бъде представен на 8 ноември от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Тази година всички изяви на Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ преминават под мотото на юбилея, като акцент на тържествата е този празничен концерт. Поканени са   официални гости, колеги и приятели от цялата страна, споделя директорът  Мариян Туджаров. От началото на годината музиканти, певци и танцьори усилено се подготвят за тази отговорна задача. На сцената се очаква да излязат близо 100 изпълнители от различни поколения, които ще покажа истински професианолизъм и талант. В програмата са включени стари произведения, прославили ансамбъла в годините, сред тях са „Видински танци“  по музика на Иван Вълев и хореография на Гето Ценковски. Разбира се за зрителите ще бъде изпълнена любимата на плевенчани песен „Тъкала ли си момина мале“ написана от Иван Вълев. За юбилея ще има премиерни изпълнения два танца на хореографа Мартин Мочков – „Бяла тракийка“ по музика на Димитър Христов и нова част из „Шопски танц“ по музика на Красимир Кондов. Разбира се ще има много изненади за публиката, но за сега се пазят в тайна.

Мариян Туджаров сподели, че за цялостната си художествено-творческа дейност Северняшкият ансамбъл е отличен със Златна лира от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Той отправи покана към публиката да присъства на концерта в петък. Поради големия интерес ще има и втори концерт, който ще бъде на 12 ноември от 19 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.