Новини

Руси Дженев избра трудния път

„Избрах трудния път“ се нарича книгата на Руси Дженев  Босилков, която ще бъде представена на 24 октомври от 17 часа в Арт център-Плевен.

След „Храмът“ това е второто поред произведение, с него авторът  иска да изчисти името на фамилията. В биографичния разказ той описва още поклонническото пътуване до Фатима, Португалия и просветлението да напише тази книга. „Решението на съда доказа, че съм невинен.Това е било едно скалъпено обвинение за злоупотреба от моя страна при изгражаднето на храм в нашия град. Това просветление и решението на съда ми дадоха сила да простя на враговете си“, казва авторът в интервю за Радио1-Плевен.

Руси Дженев е племеник  на Блажений Евгений Босилков и изповядва католическата вяра. След поклонничеството до Португалия, тази година той предприема такова пътуване до Полша. Сега е убеден, че е настъпил моментът да представи новата си книга, макар, че вече е готов и с третата. Той се занимава с алпинизъм, изкачвал е високи върхове в страната и чужбина, но най-трудната задачи си остава изкачването на върховете в живота. На 12 октомври авторът навърши 70 години. „Много е важно да имаш цели, макар и малки, но достижими. Така те не те карат  да се взираш в годините, а да живееш в ритъм с времето“, казва още Руси Дженев.