Новини

 Плевенският архив организира празненство

За да докаже, че е едно от звената на „Държавен архив” в страната с утвърдени традиции и с постигнати много добри резултати, днес плевенският отдел връчи награди и организира скромно тържество по случай  Деня на архивиста.

И като споменаваме, че е скромно, това не означава, че в залата на плевенския архив не присъстваха важни личности.

Маринела Йорданова – началник отдел „Държавен архив” – Плевен поздрави най-активният читател на масивите в институцията – Пенка Абрашева – научен работник, директор на плевенския институт по лозарство и винарство, неуморен читател в стремежа си да достигне до истината за зараждането на лозарската наука в Плевен, написала много трудове и изследвания в тази област.

Голяма радост за присъстващите беше да аплодират желанието и амбицията на дарителя на архива за тази година – именитият историк и човек Красимир Петров, работил с любов и желание да събере всичко важно за родния си град, като е оставил много и много в държавния архив, за да го знаят и четат младите хора – каза пред присъстващите Маринела Йорданова.

И не на последно място – приятелят на „Държавен архив” – Плевен, ученичката от Гимназията по туризъм Силвия Маринова. Много сме радостни,че сред нас има не само хора с опит, но младежи, които разбират значението на архивите и нуждата от тях в съвременния свят – категорична е Маринела Йорданова.

 Николай Стоев