Новини

Хор „Звъника“ с изяви през лятото

С концерт ще бъдат изпратени шестима абитуриенти от смесен хор „Звъника“ при Центъра за работа с деца. Събитието ще се състои на 16 юни от 18 часа в ХГ „Илия Бешков“, каза художественият ръководител и диригент – Ваня Делийска. Тя определя като успешен творческия сезон за хоровата формация. До момента  равносметката показва: 40 концертни изпълнения, от които 6 самостоятелни с различини програми и 2 съвместни проекта с Плевенска филхармония. Само преди броени дни малките изпълнители пяха заедно с професионалситите в сценичната кантата  „Кармина Бурана“ от  Карл Орф.

Сега хористите подготвят концерт, с който ще изпратят абитуриентите. След това тръгват за Германия, където ще участват в международния фестивал „Музиката на Европа“. През лятото децата ще бъдат на море – награда от друг музикален конкурс, разказва още Ваня Делийска.

След лятната ваканция започва подготовка за отбелязването на 35 години от създаването на смесен хор „Звъника“. За този период през хоровата формация са преминали над 700 деца, участвали в стотици концерти и прославили името на Плевен и България.

Валя Козовска