Новини

Победителите в областния етап на „Пусть всегда будет солнце“ заминават за Кнежа

Тазгодишният областен етап от конкурса за руска поезия, танц и песен „Пусть всегда будет солнце” събра по-малко участници, но затова те накараха публиката в плевенската зала „Катя Попова” да аплодира на крака и да се радва с изпълнителите.

 

Както каза председателят на журито Ирина Иванова нито едно от изпълненията не се повтаряше с миналогодишните.

Малките и по-големи изпълнители бяха подбрали добре своите стихове, танци и песни, а циганският танц на малчуганите просто взриви присъстващите.

Умело подбрани костюми, добра руска реч и завладяващ артистизъм на малките участници от Кнежа. Силно беше изпълнението на възпитаниците от    ЦДГ „Слънце”, а думите не достигаха да се опише радостта на индивидуалните победители.

Както и през миналата година към зоналния етап на конкурса продължава самородният плевенски талант Елизабет Захариева, която отново грабна публиката в залата.

А плевенският бард със своята китара отново достави удоволствие на присъстващите. През тази година нямаше мажоретни състави, но на зоналния кръг в гр.Кнежа, който ще се проведе на 26 май, вероятно ще има и такива изпълнители – сподели Пламен Александров – областен председател на Национално движение „Русофили” – Плевен.

 

Той добави, че за първи път на тазгодишния етап са предвидени благодарствени грамоти за преподавателите, които са подготвили децата за участие.

И през тази година организирането на областния етап на конкурса беше реализирано с помощта на Община Плевен.

А както каза Пламен Александров, след конкурса имаше и радостни, и разочаровани, но бъдещето е ясно – прегледът на руската песен, поезия и танц все повече се утвърждава и привлича  нови и нови участници.

Николай Стоев