Новини

220 ентусиасти преминаха пешеходният маршрут Плевен – Тотлебен

Въпреки ранния час и почивния ден, тази събота над двеста приятели на пешеходния туризъм се събраха до „Кожухарската чешма” и поеха по нелекия 25-километров маршрут от Плевен до с. Тотлебен.

По думите на организаторите участниците с всяка година се увеличават, за да докажат, че мотото на инициативата – „Да слезем от колите и да повървим пеша!” има дълбок смисъл и кара плевечани и гости от други места в страната да се движат активно, да забавят за ежедневното напрежение и да общуват помежду си. В четвъртото издание организацията отново беще на ниво – имаше пилотни коли, инициативата се охраняваше от полицейска кола по маршрута, отново в с.Тотлебен посрещането беше незабравимо.

И то се превърна в празник, защото домакините бяха подготвили изненада. В реновирания парк на селото и в почистеното езеро всеки един от участниците пусна по една жива рибка. За целта организаторите бяха осигурили 40 кг. живи рибки, които доставиха истинска радост на участниците в похода.

Първи в парка на Тотлебен пристигнаха трима 15-годишни младежи, които са ученици в различни училища.

За четвърти път 25-те километра премина най-възрастният участник – Христо Кавръков на 83 години  и връсничката на инициативата – 4-годишната Кристина, която преодоля 4 километра до с.Гривица, а след това се качи на колата.

Пешеходният маршрут Плевен – Тотлебен завърши в селото, в обновения парк с музика, много настроение и танци! А организаторите си пожелаха:”До следващата година!”

Николай Стоев