Новини

Голям концерт организира Община Плевен за 6 септември

„Майка България“ се нарича празничният концерт, посветен на Деня на Съединението. В навечерието на 6 септември над 100 изпълнители от плевенски музикални формации  се обединяват в обща изява. Това са  Плевенска филхармония, квартет „ГеоМарЧаЛо“, Биг бенд „Плевен”, Общински хор „Гена Димитрова“ и хор на Северняшки ансамбъл за народни пени и танци „Иван Вълев“. Водещ на програмата ще бъде известният актьор Камен Воденичаров. Диригент на мега концерта  ще бъде познатия на плевенчани  Георги Милтиядов.

Основа на музикалната програмата е репертоарът на квартет „ГеоМарЧаЛо“,   като са включени още популярнни произведения и известни български  фолклорни песни. Аранжиментите, оркестрациите и обработките  са дело на диригента на концерта. Приятна изненада за публиката ще бъдат изпълненията на  „Девойко мари хубава“ и „Вечеряй, Радо“, а хористите от Северняшкия ансамбъл ще представят и песента „Кафал свири“.

Организатор на концерта „Майка България”  е Община Плевен. Той  ще се състои на 5 септември от 20 часа на паметника, намиращ се на бул. „Скобелев”.

Валя Козовска