Новини

С изпълнение на гайда изпратиха участниците в юбилейния поход „По стъпките на Апостола”

С изпълнение на гайда и посветени на Левски стихове започна в Плевен церемонията по официално изпращане на участниците в 25-ия юбилеен Национален поход „По стъпките на Апостола”.

Пред паметника на героя се събраха участници от различни лъчове, общо осем на брой, със своите ръководители. Те ще преминат по различни маршрути Стара планина и ще се съберат в Карлово – родния град на Апостола, на 18 юли.

Да изпратят походниците и да им пожелаят лек път бяха дошли кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, доц. д-р Венци Росманов – председател на Българския туристически съюз.

 

Да бъдат здрави и да достигнат безпроблемно крайната точка пожела на походниците кметът на Община Плевен Георг Спартански. „Младите носят в себе си енергията, силата, позитивизма и умението да направят промяната.

Пожелавам ви да носите Левски в сърцето си, да следвате неговите стъпки не само в тези няколко дни на похода, а и в ежедневието. Стъпките на Апостола са титанически и не е по силите на простосмъртен да ги направи, но е задължително да следваме посоката им. Тогава България ще има бъдеще и аз съм сигурен, че вие, младите, ще можете да осъществите нашите мечти за по-добър живот, за по-добра България, а с това ще изпълните и завета на Апостола”, се обърна към походниците кметът Спартански.