Новини

Наградиха първенците в конкурса „С очите си видях бедата“

В атриума на Областна администрация – Плевен се състоя церемонията по връчване на наградите на отличените в Националния конкурс  за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

В обръщението си към младите творци и техните родители, както и към ръководителите на школите по рисуване областният управител Мирослав Петров отправи поздрав към 12-те класирани за заключителната фаза в София, пожела им весело лято и много щастливи мигове.

Общо 73 рисунки са участвали в конкурса. Главен инспектор Златко Гицов – началник на сектор „ Превантивна и контролна дейност“  в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ е удовлетворен от начина, по който децата са пресъздали различни ситуации и справянето с бедствията на служителите. Дори събития, за които децата са научили от медиите, също са намерили място в конкурсните рисунки. Като пример главен инспектор Гицов посочи пожарът в катедралата „Нотр Д,ам“ в Париж.

А едни от най-малките участнички в конкурса  – второкласничката Симона от Милковица и Пламена Минковска от детска градина „Звездица“ с усмивка посрещнаха вестта, че са сред първите.

Николай Стоев