Новини

„Спартак” официално вече е във Втора лига    

На общинския футболен клуб „Спартак” му тръгна по вода влизането във Втора професионална лига. Времето не пожали домакините в последната им среща на стадион „Плевен”, където срещнаха едноименния тим от гр.Левски.

Младите футболисти на гостите затрудниха спартаковци в началото на срещата, като се бранеха напористо и преследваха съперниците си по целия терен. Затова и първото попадение на „Спартак” падна едва в 37-та минута, след поредната атака към вратата на „Левски”. Завършващият удар беше на Станислав Иванов. Така завърши първото полувреме. А през второто заваля, макар и слаб дъжд, който направи терена труден и това даде възможност на домакините да постигнат класическото 3:0. Двата гола отбелязаха Любомир Тодоров и Благовест Ленков.

Непосредствено след срещата Бончо Генчев – председател на Регионалния футболен съвет във Велико Търново към Българския футболен съюз връчи купата за първото място в шампионата на регионалната група на „Спартак” /старша възраст/, след което започна церемонията по връчването на медалите и купата на Северозападна Трета лига за първото място на мъжкия отбор на „Спартак”.

В раздаването на медалите се включи и кмета на Плевен Георг Спартански, който от централната трибуна изгледа последната среща на плевенчани. От следващия сезон те ще играят във Втора професионална лига.

А радостта от постигнатото беше всеобща – както на треньорския щаб на Красимир Бислимов, така и на футболистите.

Те разляха и шампанското на победата!

Николай Стоев