Новини

Зонален кръг на конкурса „Пусть всегда будет солнце” откри нови таланти

 

Тазгодишният Зонален етап на Националния конкурс „Пусть всегда будет солнце” събра участници от четирите области – Великотерновска, Ловешка, Габровска и Плевнска в читалище „Н.Й.Вапцаров” в Червен бряг. Обновената и наскоро ремонтирана сграда на културната институция предостави много добри условия за провеждането на конкурсната програма. А в залата стана нагорещено, защото участниците в четилите групи – детски градини,  I – IV кл., V – VIII кл. и  IX – XII кл. бяха много добре подготвени.

Не по-малко атрактивни бяха и костюмите, с които излизаха на сцената. Конкурсната програма започна малко по-рано, защото участниците от Севлиево трябваше да пътуват обратно и затова тричленното жури с председател Данаил Цолов оцени първо тях.

Програмата започна с изпълненията на най-малките, като и през тази година голямата сензация поднесоха плевенчани с изпълнението на танца „Смуглянка”.

Заслужено имаше радост в редиците на момичетата  и момчетата от детска градина „Кокиче”, които ще представят нашия регион на национално ниво на 12 септември, в читалището в Казанлък. Голямо жанрово разнообразие имаше на сцената в Червен бряг, но четири от изпълненията впечатлиха тричленното жури.

Стефани Славчева от Плевен доказа, че върви уверено по стъпките на Елизабет Захариева и предизвика заслужени аплодисменти от присъстващите с виртуозното изпълнение на песента и с атрактивната червена рокля, с която излезе на сцената.

Много ръкопляскания имаше и за ученика от Габрово  Калоян Ботев, който зарадва любителите на класическата руска песен с чудесен тембър на гласа и с добро произношение на руски език.

Но като че ли талантите не свършваха до тук. Оказа се, че на сцената в Червен бряг се появиха двама танцьори, които грабнаха вниманието на публиката и на журито. Представителите на горнооряховската балетна школа просто бяха непобедими.

 

Денислав Иванов и Камелия Радева – едва 16- годишни играха своите танци като истински професионалисти.

Традиционният победител в тези етапи – Живко Хинов – възпитаник на плевенското спортно училище отново доказа, че е ненадминат бард и също ще участва в националния етап в Казанлък.

Николай Стоев