Новини

НУ „Христо Ботев“ отбеляза своя патронен празник

В съдбовния ден, на който ботевите четници слизат на българския бряг на река Дунав и го целуват, като се вричат или да донесат свободата на поробения народ, или да загинат, ученици и учители от НУ „Христо Ботев“ се събраха в зала „Катя Попова“. Те едновременно празнуваха и разказаха в песни и стихове за чутовните четници, загинали на връх „Вола“.

По думите на директора на училището Цветелин Горанов няма по-подходящ момент за организиране на празник на учебното заведение. Той добави, че то е създадено през 1932 г.  и в него се обучават ученици в начална степен на основното образование.

34-ма преподаватели работят с 450 ученика от първи до четвърти клас. НУ „Христо Ботев“ е първото учебно заведение –член на Института по пътна безопасност, като лично Богдан Милчев – ръководител на Института връчи в зала „Катя Попова“ плакет на Цветелин Горанов.

Песните и стиховете на децата от училището показаха възможностите на младите таланти, а изпълнението на Дивна Петрова – песен по стиховете на „Жив е той, жив е…“ разчувстваха всички.

След нея на сцената на залата излязоха младите рецитатори, за да подравят всички с празника – 24 май, а накрая присъстващите ученици, учители и родители видяха на сцената участниците в олимпиадата по безопасност на движение.

Николай Стоев