Новини

Министър Боил Банов: Министерството ще продължава да подкрепя всичко в областта на културата, което се случва в Плевен

Министърът на културата Боил Банов се срещна в Плевен с ръководството на Общината и директора на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Основна тема на разговора между министъра, кмета Георг Спартански, и неговият заместник Стефан Милев, и директора на театъра Васил Василев е била предстоящият ремонт на сградата на театъра.

След срещата министър Банов коментира: „Изключителен е театърът в Плевен – и като художествена стойност, и като сграда. Много важно е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега сто години е давал своя принос за развитието на културата и духа на града, поне още толкова трябва да подсигурим, за да продължава да дава”. Министърът на културата посочи, че има още някои допълнителни стъпки, които трябва да се предприемат, като в случая важното е, че има желание за съдействие и от Общината, както и добър мениджмънт от страна на директора на театъра.

Министърът на културата използва идването си в Плевен в навечерието на 24 май да отправи поздрав и към работещите в културните институти, като им пожела много свобода, която, по думите му, е най-важна за творците. По повод започващия конкурс за млади оперни изпълнители на името на легендата Гена Димитрова министър Банов пожела успех на участниците и сподели, че Министерството ще продължи да го подкрепя, както и всичко в областта на културата, което се случва в Плевен. Изтъкна и приноса на Общината, която сериозно инвестира в култура.