Новини

Районната избирателна комисия в Плевен даде първа пресконференция 

Ярослав Димитров – председател на плевенската Районна избирателна комисия днес информира, че е започнала подготовката на вота за Европейски парламент. Първото заседание на комисията е проведено на 6 април. В състава й влизат :

Зам. председатели

Кръстьо Христов Крачунов

Николинка Крумова Добрева:

 

Секретар

Айгюл Алиева Хасанова

Членове

Анатолий Емануилов Манолов

Василка Николова Митева

Владислав Нанков Найденов

Диян Любомиров Свраков

Евгения Вескова Миланова

Евгения Върбанова Станева

Илиян Славейков Йончев

Искра Славкова Атанасова-Давидова

Маргарита Лазарова Николова

Моника Събева Чочева

Радослава Илийчева Радкова

Добре е, че в комисията има седем юристи, което означава, че ще бъдат спазени изискванията на закона за провеждането на изборния ден и решенията, които взема комисията, ще бъдат правилни – коментира Ярослав Димитров. Той добави, че в Плевенска област има 245 443-ма избиратели, а в Община Плевен те са 124 119. Общо в областта в изборите преди две години е имало 375 секции, а в Община Плевен – 163.

През миналите избори са били сформирани и 19 подвижни секции. Между 2000 и 3000 души ще бъдат заетите в секционните избирателни комисии. Ярослав Димитров поясни още пред журналистите, че в момента се осъществяват контакти с отговорниците в общините на територията на Плевенска област, като съставите на секционните комисии би трябвало да бъдат уточнени до Великден. Традиционно Районната избирателна комисия работи продуктивно и със съдействието на Областната администрация, Противопожарната безопасност, Областната дирекция на вътрешните работи и всички институции, които пряко са ангажирани с провеждането на изборите.

Николай Стоев