Новини

Песента „Децата на Плевен” за първи път ще прозвучи на концерт за 150 г. на читалище „Съгласие”

„Чудото е в теб“ се нарича концерт-спектакълът посветен на 150 години от създаването НЧ „Съгласие 1869“.  В програмата ще участват трите творчески формации при читалището –  Балетна школа, Фолклорен ансамбъл „Мизия“ и Вокална група „Арлекино“. Сценичната идея и реализация е на Виолета Боянова, ръководител на малките „арлекинчета”. С усмивка тя обяснява, че талантът на децата има различни измерения и може да бъде развит. За това всеки един малчуган трябва да разбере, че този талант е скрит вътре в него и той трябва да бъде показан. Това е и идеята на концерт-спектакъла. Хореографията е на Маня Николова, главен художествен ръководител на балетната школа. А фолклорните танци са дело на Биляна Денева, ръководител на ансамбъл „Мизия“. Сценографията е поверена на художника Иван Велчев-Йово. Певицата Боряна Бешева, от Общински хор „Гена Димитрова“ ще влезе в ролята на бабата-разказвач, а децата Гергана  Карапанова и Валентин Христов ще бъдат нейни помощници.

Народни и класически ритми, много песни и забава, са подготвили талантливите деца и техните ръководители за публиката.

На финал за пръв път ще прозвучи песента „Децата на Плевен”, която е написана по текст, подарен от майка на „арлекинче”. Музиката е на ръководителката на вокалната група Виолета Боянова, а аранжиментът – на Максим Горанов.

Премиерата на „Чудото е в теб” е на 15 април, понеделник, от 19 часа в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие 1869”.

Предвидени са  още 7 концерта пред  детската публика на Плевен.

Валя Козовска