Новини

30% от абсолвентите от„Випуск 2018“ на Педагогическия колеж вече са назначени на работа

Официалната церемония по връчване на дипломите на  абсолвентите от „Випуск  2018 “  от Педагогическия колеж на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе в зала „Плевен“ на Областната администрация.  Сред официалните гости бяха ректорът на университета  проф. д-р Христо Бонджулов, заместник- областният управител  на Област Плевен Таня Божинова, заместник-кметът на Община Плевен Стефан  Милев, началникът на Регионално управление на образованието Албена Тотева и представители на партньорски образователни институции.

44 момичета и 2 момчета, получиха  дипломите си за завършено висше образование – образователна квалификационна степен „Професионален бакалавър“. Те се дипломират в три основни специалности: „Начална училищна педагогика“,  „Начална училищна педагогика и английски език“ и „Предучилищна педагогика и английски език“. Общият успех на випуска е много добър, като 15 от абсолвентите са отличници.

„Това са учители, които биха се реализирали в детските градини и началното училище в образователната система“, заяви директорът на колежа доц. Емил Бузов. Той  поздрави абсолвентите и с гордост обяви, че  30 % от  тях вече работят.

На церемонията присъстваха директорите, които са назначили младите учители и официално, в присъствието на родители, преподавателите и гости, те им връчиха трудовите договори. Стана ясно още, че голяма част от завършилите „Випуск 2018“ са се записали в магистърската програма „Предучилищна и начална училищна педагогика“ в университета.

Валя Козовска