Новини

Организират бдение в памет на убитата журналистка

В Плевен също се организира бдение в памет на загиналата журналистка Виктория Маринова. Събитието ще започне  днес от 19.30 часа пред храм „Свети Николай“.

„Приканвам всички познати и приятели, които имат възможност, да отидат! Хора, ако като общество не реагираме, всичко е безсмислено“, се казва в обръщението на организаторите.

На 6-ти октомври, събота, Виктория Маринова е намерена брутално убита – изнасилена, обезобразена и удушена в парк в Русе.
Виктория Маринова беше журналист в местната медия TVN, водеща предаване за разследваща журналистика. Последния брой от предаването ѝ „Детектор“, беше посветено на скандалът ДжиПи/ГеПи Гейт.
Но преди всичко тя беше майка на 7-годишно момиченце, дъщеря, съпруга, близък приятел.

„ Каквато и да е причината за убийството, нека покажем, че сме съпричастни, нека покажем, че сме общност, нека покажем, че искаме справедливост! Ако като общество не реагираме на това убийство, то може би всичко е било безсмислено“, пише още в поканата на организаторите, които приканват гражданите на Плевен да дойдат и да запалят свещ  в памет на убитата журналистка Виктория Маринова.