Новини

Отбелязаха официално 20-годишнината от създаването на Областна администрация-Плевен

Честването събра на едно място  9-мата областни управители работили през този период. Това са Милчо Илиев, Николай Маринов, Николай Русинов, Цветко Цветков, Иван Новкиришки, арх. Бойко Балтаков, Ралица Добрева, Илиян Йончев, и Марио Тодоров. Те бяха поздравени от сегашния областен управител Мирослав Петров и удостоени с почетни плакети, изработени специално за случая с  имената на всеки от тях.

Петров припомни, че  Областните администрации в страната са образувани през 1999 год. с президентски Указ № 1 от 5.01.1999 година. Той подчерта, че неговите  предшественици, независимо от политическите пристрастия,  са били максимално отдадени и са направили всичко по възможностите си за просперитета на Плевенска област.

Не бяха малко и спомените за работата на специалистите и дейността на администрацията по време на изпълнение на ключови проекти за областта. С почетен плакет бе удостоен и първият  служител, назначен в Областна администрация – Плевен. В знак на благодарност Евгени Петков прочете свое стихотворение, написано специално за случая.

Областна администрация получи подарък от Илиян Йончев, който  връчи оригинал на указа, даващ началото на изграждането на Военния клуб в Плевен. Срещата приключи с обща снимка за спомен.

Празникът продължи с концерт в ДКТ „Иван Радоев“.в поздравителния концерт участваха Плевенска филхармония с диригент Деян Павлов и Общински хор „Гена Димитрова“.

Валя Козовска