Новини

На две места в Плевен ще има метални сърца за събиране на капачки

Метални съоръжения във форма на сърца ще има на две места в Плевен, в тях ще се събират непотребни пластмасови капачки от шишета. Те са изработени по инициатива и с лични средства на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски, а подробности за инициативата бяха оповестени на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен. Кметът Георг Спартански приветства идеята и допълни, че след като издаде разрешителното за поставянето на сърцата, администрацията ще организира тяхното монтиране, периодичното предаване на събраното количество капачки и ще отчита получените суми. Средствата ще са за кампанията за закупуване на кувьози за недоносени новородени, обясни още г-н Спартански.

Едното сърце ще е при Пеещия фонтан в началото на Градската градина, а второто – до ДКТ „Иван Радоев”. Това са местата, където преминава най-голям поток хора, има също и много деца, за които е интересно да се включат в събирането на капачки, така се постига и възпитателен ефект, обясни Мотовски. По думите му, ако всеки се погрижи да направи мястото, където живее, по-хубаво и чисто, то градът ще има достоен вид.

Кметът Спартански поздрави плевенчанина за предприетото и изрази убеждението си, че подобни граждански активности ще зачестяват. „Когато все повече хора намират смисъл да правят такива акции, ще живеем по-добре”, каза още той.