Новини

Календарът на Коледните празници вече се отваря

С Коледна изложба на Групата на художниците  започва празничната програма на Община Плевен. Експозицията ще бъде открита днес,12 декември,  от 17.30 часа в зала „Христо Бояджиев“ на Артцентъра. По традиция за Коледните тържества плевенските автори правят обща изложба. В нея се включват почти всички членове на СБХ-Плевен. След прецизна селекция на журито произведенията вече са подредени и очакват почитателите на изобразителното изкуство, казва Валентин Асенов-Хъкъла, председател на гилдията.

За утре,13 декември,  в програмата е включена изявата на Общински хор „Гена Димитрова“. Концертът „Отново е Коледа“ ще  бъде представен от 18 часа в зала „Катя Попова“, информира  ръководителят на хоровата формация  Анелия Дечева.

От 14 до 16 декември ще се проведе  кинофестивалът „Филмирай“. Всички кинопрожекции са безплатни и ще бъдат в зала „Катя Попова“. Разнообразна и интересна е културната програма за Коледните и Новогодишните тържества. Предвидени са концерти на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков и Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ с директор  Мариян Туджаров.

Програмата ще завърши с гостуването на „Мистерията на българските гласове“. Коледният концерт е на 20 декември от 18.30 часа в ДКТ „Иван Радоев“.

Всички изяви от културната програма за Коледните празници са безплатни.

Валя Козовска