Новини

Полски доброволци посетиха плевенското Епархийно светилище

Младежи-доброволци от Полша бяха на посещение в Епархийно светилище „Дева Мария от Фатима“ в Плевен. Шест  момичета и едно момче са включени в мисията в България. Младите  хора са от различни крайща на Полша и вече имат участие в други чуждестранни мисии в Грузия, Румъния и Унгария. Те са на възраст между 20 и 30 годинии, имат  различни професии, като по-голямата част от тях работят с хора с увреждания.

Полските доброволци за първи път идват в нашата страна  и останаха доволни от престоя си в Плевен. Те се включиха активно в живота на католическия храм. Заедно със свещениците почистваха района, боядисваха огради, приготвяха храна и помагаха на младежите от Защитеното жилище в жк „Сторгозия“. В програмата имаха посещение на Белене, във Видин присъстваха на концерт по случай 370 години от създаването на Никополска епархия, запознаха се с историческите забележителности на Плевен.

В края на мисията доброволците подготвиха помещение в католическата църква и откриха библиотека със специализирана литература.

С отслужване на Света Литургия и празнична вечеря с песни и танци бяха изпратени гостите от Полша.