Новини

Ден на толерантността събра млади хора в Дом Кафе

Денят на толерантността премина много успешно – информира Жанин Ал-Шаргаби – представител на клуба към Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Плевен. Децата са се събрали в Дом Кафе. Заедно са творили и са се забавлявали.

Сготвили са си пица и кекс, рисували са и са  танцували. Имало е и гости – чуждестранни студенти от Медицинския университет, които са разказвали интересни истории за държавите си. В края на деня, с тъга всички трябваше да си кажат сбогом, но обещаха скоро да се видят отново – каза още за радио „Плевен” Жанин. Тази инициатива се е провела под патронажа на Съвета на децта към Държавната агенция за защита правата на детето.

Новият представител за област Плевен – Венцислав Георгиев е присъствал на събитието и е изразил готовност да продължи делото на предшественичката си Жанин Ал-Шаргаби за популяризирането на младежкото участие и приоритизирането на проблемите, срещани от по-младите.

Публичният дебат на Клуба по дебати към ЦПЛР-ЦУТНТ е повдигнал много интересни въпроси. Той е бил посветен на Освобождението на Плевен, но младите дебатьори са искали  чрез него да адресират актуални проблеми. В речите си те са засегнали младежката активност, перспективите пред младите хора в града и това дали те могат да се гордеят с родното си място и да се развиват в него. Жанин Ал-Шаргаби оценява  дискусията като много интересна.

А този четвъртък /13декември/, от 20 ч. в 10xCafe дебатьорите ще направят представяне на дейността си. Много биха искали да се срещнат с още свои съграждани и да обсъдят и с тях актуални въпроси, а може би и да ги заинтересоват в изкуството на дебата.