Новини

„Бавни и яростни“ стартират в аматьорската баскетболна лига с победи

Интересът към спорта „баскетбол” в Плевен през годините винаги е бил голям. А аматьорският вече има двама представители в Централна Северна България. Известно е , че в България има две аматьорски баскетболни лиги – едната е Национална и действа на територията на столицата и на околните градове, а другата, в която участват съотборниците на Пламен Атанасов – „Бавни и яростни”, е разделена на четири дивизии. Там са  46 отбора. Играе се редовен сезон и след това има срещи по системата плей-оф – казва още за радио „Плевен Пламен.

Наричат се „Бавни и яростни”, защото двама от тях са по-големи, пък и не всички са бързи. Абревиатурата на името е „Бия”, така се поздравяват плевенчани преди всяка среща. За първи път участват в лигата. Тази година два отбора от Плевен участват в тази лига. Капитанът се казва Венци и той е предложил на останалите да се съберат и да оформят отбор.Сега имат екипи, всички неща, които трябва да притежава отбор от лигата. Пламен Атанасов разказа още, че не водят специална подготовка, събират се на определени места, но не в зала. Единствената закрита спортна площ, която ползват, е  в медицинския университет. Там  тренират два пъти в седмицата. Официалните мачове се играят в различни градове, а техните провеждат  в „Балканстрой”, тъй като първенството е  организирано под егидата на Българската федерация по баскетбол. Целта на „Бавни и яростни” е да преодолеят плей-офите и да играят през пролетта финален турнир.

Пламен Атанасов твърди, че аматьорското ниво е много добро и е интересно да се участва в първенството. „Бавни и яростни” не се открояват като лидери в тяхната дивизия, но досега са доказали, че играят за победа.

Николай Стоев