Новини

Стартират съвместни проверки за дублираща се техника по зимното поддържане

Работна среща във връзка със зимното почистване се проведе днес в кабинета на областния управител Мирослав Петров. На нея присъстваха директорът на ОД на МВР комисар Красимир Начев, директорът на Областно пътно управление инж. Ивайло Денчев и началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инсп. Ивайло Иванов.

По инициатива на областния управител Мирослав Петров ще бъдат извършени съвместни проверки от ОПУ – Плевен, ОД на МВР и Областна администрация на общините на територията на област Плевен за наличие на дублираща се техника, ангажирана едновременно с почистването на републиканската пътна мрежа и общинската инфраструктура. Обект на щателна проверка ще бъдат договорите, с които местните власти подсигуряват поддръжката на пътищата в зимния сезон. Областният управител посочи, че всички общини на територията на областта са декларирали своята готовност за зимата. Общините Долна Митрополия и Гулянци до края на годината предстои да подновят договорите си с фирми за пътното поддържане при зимни условия, тъй като местната власт сключва своите контракти за период от 1 календарна година.

Другите обсъждани въпроси бяха взаимодействието и комуникацията между институциите по отношение на зимното почистване, организацията на работата и контролът върху движението на автомобили в усложнени зимни условия, съобщава пиарът на областната администрация в Плевен.