Новини

Нов успешно реализиран проект отчете СКЛА „Феникс 2004“

Още един успешно реализиран проект записа ръководството на атлетически спортен клуб „Феникс 2004” – Плевен – информира Светослав Топузов – президент на клуба. Заниманията са осигурили на децата от две училища – „Цветан Спасов” и „Лазар Станев” да посещават закритата лекоатлетическа писта, а вещото око на Теменужка Бузова вече се е спряло на най-перспективните. Те са научили основните елементи в леката атлетика – да застават на стартовата линия, да пробягват състезателните трасета по правилата, да изпълняват скокове.

Не без значение е и допирът с по-големите, които вече са шампиони на страната в своите възрастови групи – Ванеса Хаджийска, Алина Грънчарова, Йоан Орозов и Никола Иванов. Те са започнали състезателната си дейност именно по проекта, финансиран от Министерството на младежта и спорта „ Спорт за деца в свободното време” – каза още за радио „Плевен” Светослав Топузов. А в закритата лекоатлетическа писта „Спартак”, въпреки ниските температури, работата продължава.

От две години големият специалист в леката атлетика, който изстреля Тереза Маринова към олимпийските върхове, сега работи за кондиционната форма на медалистката от състезания по карате Ивет Горанова. Двамата усилено се готвят за престижни стартове, а голямата им цел е Олимпиадата в Токио през 2020 година. Основание за оптимизъм им дава наскоро завоювания от Ивет бронзов медал при жените на Световното първенство.

И още нещо важно от клубния живот на „Феникс 2004” – малчуганите, дошли да се докоснат до любимите си анимационни герои от кампанията на  Сдружение „Асоциация „Докосни дъгата“ и Сдружение „Пазарджик спортува“ на д-р Денислава Ангелова и Ренета Камберова „Мисия спорт на любимите герои“ с удоволствие се включиха в подготвеното лекоатлетическо трасе.

Ръководеше ги един от треньорите на клуба – Явор Топузов, а му асистираха две от състезателките. Състезателната игра достави истинско удовлетворение и предизвика много емоции у подрастващите.

Николай Стоев