Новини

В три категории на класацията „Кмет на годината” е номиниран Георг Спартански

„Кмет на годината”, „Кмет на гражданите” и „Инвестиции и работни места” са трите категории в шестото национално издание на конкурса „Кмет на годината”, в които най-много гласове е събрал кметът на Община Плевен Георг Спартански, съобщава пресцентърът на общинската администрация. От 5 ноември започна вторият етап на надпреварата, в 9 от категориите на която остават по 9 общини, получили най-много гласове.

В „Кмет на годината” призът е за цялостна дейност на кмета през годината във всички сфери на работа на ръководената от него местна администрация. В „Кмет на гражданите” наградата е за кмета, който с работата си е най-близо до гражданите с бързина на реакция на проблемите и решаването им. В „Инвестиции и работни места” отличието се връчва за привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места. В категорията „Кмет на гражданите” може да се гласува за всички 265 общини до края на конкурса на 13 ноември 2018 г. От един IP адрес може да бъде гласувано неограничен брой пъти за един ден. Гласуването с даден e-mail адрес може да се случи само веднъж за целия период на гласуване в платформата.

Победителите, събрали най-много гласове от вота на хората, ще бъдат обявени на 15 ноември на специална церемония в НДК. Тогава ще станат ясни 30-те градоначалници отличници на България.

За кмета на Община Плевен Георг Спартански може да гласувате на: https://kmetnagodinata.bg/bg като изберете името му и маркирате някоя от трите категории в раздел „голяма община”.