Новини

Анимационни герои ще спортуват с децата

Асоциация „Докосни дъгата” стартира нов проект, който цели да привлече вниманието на подрастващите към спорта – обяви за радио „Плевен” д-р Денислава Ангелова – председател на Управителния съвет на неправителствената организация. Кампанията е наречена „Мисия спорт на любимите герои“ и цели да популяризира различните видове спорт и да въведе децата в залите за тренировки. Нейни създатели са Ренета Камберова и д-р Денислава Ангелова.

А първият спортен празник премина тази събота в Пазарджик. „Лицето на пазарджишкия спорт“, както я наричат част от нейните почитатели доведе в града известни спортисти, които показаха уменията си пред малчуганите от различна възраст и училища в областния град.

В Пазарджик децата имаха възможност да се запознаят с някои от упражненията от програмата „Детска атлетика“. По-рано през тази година градът бе домакин на кръг от веригата „Рън България“, където участваха повече от 500 души от различни възрасти, а най-малките се състезаваха отборно в „Детска атлетика“. Те се снимаха за спомен и с Мини Маус, която пък е привърженичка на художествената гимнастика. Децата от „Диляна Прима“ също показаха своите способности и се почувстваха част от прекрасната кампания.

Д-р Денислава Ангелова каза още, че кампанията е ангажирала ръководствата на 14 спортни федерации и в нея ще участват над 30 шампиони от различни видове спорт. В Плевен празникът ще бъде организиран на 2 декември, от 10 ч. в зала „Спартак”.

Единственият факт,който притеснява организаторите на кампанията, е недостатъчното място за провеждане на заниманията. Децата са много повече от възможностите, които предлагат спортните зали в града.

„Мисия спорт на любимите герои” може вече да се похвали със златен медал. Таекуон-до момчето Рами Шау го завоюва в категория до 78 килограма-мъже, на провелото се в град Пловдив Bulgaria Open Taekwon-Do ITF Championships 2018 /най-големият международен турнир клас А/. За Рами това е поредният връх постигнат с много труд и несломим дух, но е първият спечелен с подкрепата на неговия анимационен приятел Пандата По.

Николай Стоев