Новини

Национално състезание по дебати ще се проведе в Плевен

Плевен ще е домакин на Национално състезание по дебати от 1 до 3 ноември 2018 г., съобщава пресцентърът на Община Плевен. В проявата ще се включат 24 отбора от хора с национални отличия, както и с международни участия. Над 60 човека от цялата страна ще се съберат, за да предизвикат логическото си мислене и ораторските си умения. Състезанието е организирано от Клуба по дебати към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Център за ученическо, техническо и научно творчество – Плевен и Община Плевен. Клубът съществува от година и половина и има състезатели в националния отбор по дебати и в топ говорителите на повечето състезания в страната.

Надпреварата ще бъде във формат Британски парламентарен, който включва тема със социална, спортна, културна, икономическа или политическа основа, две страни и четири отбора, които се състезават помежду си. Ще има 5 рунда, които ще се проведат на 2 ноември в СУ ,,Иван Вазов”, и полуфинал и финал, отново в училището домакин, на 3 ноември.

Церемонията по откриване е на 1 ноември от 18.30 часа в зала „Катя Попова”, тогава ще се проведе и шоу дебат с едни от най-добрите дебатьори в страната.