Новини

Децата спортуват с желание в свободното време

За поредна година ръководството на спортен лекоатлетически клуб „Феникс 2004” – Плевен започна занимания по проект „Спорт за деца в свободното време”, финансиран от Министерството на младежта и спорта. И не го прави по задължение или защото няма достатъчно лекоатлети, с които работи ежедневно, а защото по думите на Светослав Топузов – президент на клуба и Теменужка Бузова – треньор на състезателите това е чудесна възможност на специалистите да откриват много таланти и да ги правят национални състезатели.

Разбира се, не биха могли да се справят сами. Помощта на преподавателите по физическо възпитание и спорт в двете плевенски училища – прогимназия „Цветан Спасов” и основно училище „ Лазар Станев” осигуряват възможност за организиране на занятията, които се провеждат в закритата лекоатлетическа писта „Спартак”.

Днес се срещнахме с преподавателя Александър Илиев, който заедно с Теменужка Бузова въвеждаше децата от прогимназия „Цветан Спасов” в тайните на спринта и скока с трамплин. И двамата бяха категорични, че децата с желание и с голям ентусиазъм приемат тренировките и полагат голямо старание да пресекат първи финалната линия.

А за родителите е удовлетворение, че децата са ангажирани в активно движение, заниманията за тях са безплатни и са обезпечени с всички необходими пособия в леката атлетика. Дългогодишният специалист в подготовката на лекоатлети Теменужка Бузова каза още за радио „Плевен”, че възпитаници на двете училища, които са започнали тренировки по проекта преди две – три години, вече са в националните гарнитури и са постигнали много добри резултати в своите дисциплини.

 Николай Стоев