Новини

Плевен посрещна делегация на побратимения Московски административен окръг

В Плевен пристигна официална делегация от Департамента по външноикономически и международни връзки при Правителството на Москва и от ЦАО на гр. Москва – побратим на Плевен, водена от Александър Малиничев – ръководител на апарата на Префектурата на ЦАО. Официалните гости бяха от кмета на Община Плевен Георг Спартански.

В конферентната зала на хотел „Ростов” бяха показани презентация за новостите в благоустройството в руската столица и филмът „Плевен: Краят на войната. Началото на Европа”, посветен на Плевенската епопея.

Московската делегация и ръководството на Община Плевен поднесоха цветя пред Вечния огън в Параклиса мавзолей „Св. Георги Победоносец”. В изявление за радио „Плевен” Михаил Анатолиевич Барилович – пълномощен министър на Посолството на Русия в България и кметът на Плевен подчертаха, че на българо-руските регионални взаимоотношения се отделя все по-голямо внимание и както Московски административен окръг с големия си потенциал, така и Плевен има какво да предложи като икономически и културен обмен.

В Актовата зала на Община Плевен бяха организирани приятелски срещи между млади московски и плевенски шахматисти.

Заслугата за първия шахматен ход на турнира се падна на Александър Малиничев. В 17,30 ч.,  в ХГ „Ил. Бешков” ще бъде  открита и изложбата „Москва фестивална”.

Николай Стоев