Новини

Педагогическият колеж откри академичната си година

С тържествен ритуал днес беше официално открита новата академична година в Педагогическия колеж на Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий“. Директорът на колежа доц. Емил Бузов поздрави студентите и им пожела успехи в учението. Той подчерта, че се повишава интересът към учебното заведения.

Общо 61 са новоприетите през тази година, като трима кандидати са се състезавали за едно място, което е едно добро постижениe.   Над 200 са обучаващите се в 3-те основни специалности на колежа – Начална училищна педагогика, Начална училищна педагогика и английски език и Предучилищна педагогика и английски език. Целта на колежа е завършилите да се опитат , с помощта на академичното ръководство, на Областната администрация и Регионаното управление на образованието, да намерят  професионалната си реализация, каза още доц. Бузов.

Гости на тържеството по повод откриването на академичната година бяха началникът на Регионалното управление на образованието Албена Тотева, заместник-областният управител Татяна Божинова и представители на партньорски училища и детски заведения в Плевен.

След церемонията новоприетите получиха студентските си книжки и програмата за новата академична година.