Новини

Плевен отново ще се превърне в столица на джаза

От 7 до 9 септември Плевен ще е домакин на второто издание на „Есен Джаз фест”, чието мото тази година е „От Африка до Плевен”. Музикалното събитие ще се проведе в парка на Регионалния исторически музей.

Международният „Есен Джаз фест”  съчетава балканските мелодични линии и необичайните африкански ритми с традициите на джаза и новите тенденции в развитието му, анонсираха  на пресконференция в навечерието на музикалното събитие  началникът на Отдел „Култура“ в Община Плевен Стефка Григорова и журналистът от БНР Цветан Цветанов. Гости бяха и  музикантите от  „Кинг Аишоба бенд“ – Гана.

Всяка вечер концертите ще са от 19 и от 20.30 ч. На сцената ще се изявят шест формации, гостуващи за първи път в Плевен.

Подвижното DJ студио на платформа „Аларма пънк джаз” на Българското национално радио всеки ден от 17.30 ч. ще подготвя настроението за предстоящите концерти.

Тази година в унисон с тематиката на джаз фестивала „От Африка до Плевен” ще има ателие по африкански танци с Мария Косса в събота и неделя от 11 ч. отново в парка на Историческия музей.