Новини

Баскетболният „Спартак“ е със силна селекция за сезона, очаква в понеделник жребият

Баскетболните тимове, сред които е и плевенският „Спартак”, ще се подредят в новата таблица на първенството  в НБЛ след жребий, който ще се проведе на 3-ти септември (понеделник), от 13 ч. в зала „Универсиада“. В него ще участват отборите, подали заявка до крайния срок за това – 1-ви септември (събота) включително. Георги Бързаков остава в „Спартак”. Баскетболистът ще носи екипа на плевенския тим за втори пореден сезон. „Много се радвам, че ще имам възможността да играя отново пред страхотната публика в Плевен! Ще дам абсолютно всичко от себе си във всеки един мач и искрено се надявам всеки път да играем пред пълни трибуни!“, заяви Бързаков. През миналия сезон той записа средно на мач по 5.2 точки, 1.6 борби и 0.7 асистенции в отбора, воден от Александър Дяковски.

Герасим Николов напуска Плевен. Той отново ще облече екипа на родния си „Левски”, като се завръща в тима след близо три сезона. Юношата на „сините“ стартира подготовка с  „Левски Лукойл” и ще остане в отбора за предстоящата година. Николов беше в столичния тим за предсезонната подготовка на 2015/2016, но след това премина в „Спартак”, където беше до момента капитан на тима. Плевенските баскетболисти ще слушат командите на Александър Дяковски, ще изиграят няколко контроли, първата от които е определена за 8 септември. По предварителна информация трябва да се играе в зала „Балканстрой”, но по думите на Цветан Антов – председател на постоянната комисия по спорт в Общинския съвет залата все още се ремонтира и едва ли ще бъде готова за новия състезателен сезон. Втората контрола е на 12 септември с „Академик” /София/ – информира Bgbasket.com.

Вече е ясно, че плевенският тим ще има силно присъствие под коша. В „Спартак” за записани имената на Денислав Вутев, Константин Коев, Николай Върбанов,  Тодор Тодоров и Георги Бързаков. Отборът подсилват опитните Николай Маринов и Цветослав Острев.

Николай Стоев