Новини

  „Спартак” удари „Янтра” с пет гола


Футболистите на старши треньора на плевенския футболен „Спартак” Красимир Бислимов излязоха на терена за домакинския мач срещу „Янтра”/Габрово/ пределно мотивирани за победа. А и както казваше преди началото на сезона техния наставник, те ще играят мач за мач и ще направят всичко възможно да оглавят класирането и през следващата година да продължат в Б група.

Мачът в неделя на стадион „Плевен” започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите  при тежката катастрофа с автобус край Своге. Бурното начало на домакините доведе още в деветата минута до попадение във вратата на „Янтра”.

След поредна атака Иво Върбанов записа името си сред голмайсторите за 1:0, а две минути по-късно Димитър Димитров отбеляза втори гол. Първото полувреме премина при надмощие на „Спартак” и непрестанните атаки увеличиха преднината на спартаковци, след като в 40-та минута Ивайло Иванов отбеляза трети гол.

През второто полувреме картината на стадион „Плевен” не се промени коренно, а след една от атаките към вратата на „Янтра” откъсналият се нападател беше спънат отзад и Ивайло Иванов, който беше последен в защитата на „Янтра” получи директен червен картон и гостите останаха с десет играчи. В 63-та минута Ивайло Раденков вкара красив гол от пряк свободен удар, а крайното 5:0 оформи в 88-та минута Алекс Александров. Така „Спартак” оглави временното класиране в Северозападна аматьорска футболна група с пълен сбор от 9 точки и три победи. Предишният водач – „Бдин”/Видин/ записа загуба от „Ком” /Берковица/ с 2:1 в този кръг и остана втори с 6 точки. Следващата среща на „Спартак” е на 2 септември, неделя, от 17 часа в Мездра срещу местния ОФК „Локомотив”.

 

Николай Стоев