Новини

Плевенските плувци изненадаха конкуренцията с добри постижения

Лятото се оказа успешен сезон за състезателите от плувен клуб „Инвиктус”  – Плевен. През тази година ръководството организира летен лагер за младшата и старшата възраст в Сандански, където надеждите на клуба  тренираха по четири пъти на ден и резултатите не закъсняха.

Радо Стойчев спечели бронзов медал на 200 м. бруст и стана вицешампион на 100 м. бруст. Успех имаха и юношите и девойките – младша възраст, които не успяха да спечелят медали, но се представиха достойно във Варна. Ангелина Чернева положи максимално усилия и малко не й достигна да заеме третото място. Много добри времена постигнаха Илия Данов, Стилиян Иванов, Самуил Хаджиев.

А на последното състезание – Държавното първенство на 28 и 29 юли Пламена Иванова се бори изключително силно и стана вицешампион на 200 м. бруст и във втория ден спечели два медала –  на 50 м. и на 100 м. бруст. Това са коронните й дисциплини.

Кирил Бъчваров е удовлетворен от тези успехи, тъй като по думите му конкуренцията е голяма и постигнатото от Пламен Иванова, Кристина Русева, Николай Иванов, Петър Петров показва едно израстване на младите плувци. Предстои още едно голямо изпитание за плевенчани – традиционният маратон в Галата. Там ще стартират Борис Андреев, Стилиян Иванов, Илия Данов и Петър Петров. Те вече имат опит и ще се очаква успешно представяне.

Голям успех постигна съвсем скоро Борис Андреев, който се класира втори на маратона в открити води в гр.Бяла. Единствено го изпревари Петър Божилов – един от най – изявените плувци в България. Голямата цел на състезателите от клуб „Инвиктус” – Плевен е покриването на норматив и участието в Балканиадата през следващата година.

За това престижно състезание те ще положат максимум усилия и към тази голяма цел е насочена подготовката им – каза още за радио „Плевен” Кирил Бъчваров – мениджър и тренор на клуба по плуване.

Николай Стоев