Новини

Плевен почете рождението на Апостола

Плевенчани отбелязаха 181 години от рождението на Апостола. Цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха кметът Георг Спартански и неговите заместници Стефан Милев, Милен Яков и арх. Невяна Иванчева, заместник-областните управители Татяна Божинова и Красимир Трифонов, представители на политически и неправителствени организации, децата от клуб „Млади възрожденци“ от НУ „Христо Ботев“.

„18-ти юли е денят, в който се е родил един велик българин, който всеки от нас носи в сърцето си от първите си съзнателни мигове на тази земя“, каза пред журналисти кметът Георг Спартански.
„Васил Левски е доказал не само на думи, а по-важното – на практика, как трябва да се работи за Отечеството, без излишна гордост и гръмки слова, но с работа всеки ден – достойно, стъпка по стъпка, за да постигне един резултат, който да има значение за целия български народ. Левски е знаме и икона, но не трябва да го държим високо в небето, а във и със себе си, за да може да има смисъл от неговото дело и от неговите завети“, каза още Георг Спартански.

Валя Козовска