Новини

Пъстроцветен спортен празник зарадва плевенчани

Днес социалното спортно събитие “Плевен Спортува 2018”, което е част от “Ден на предизвикателството – България Спортува” ’18 се превърна във весел пъстроцветен празник, в който се включиха от най-малките до най-възрастните. “България Спортува” представя възможността за активен живот в модерната градска среда. Събитието събира на едно място, за един ден, най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини.

Инициативата се провежда за втора поредна година, под патронажа на Министерство на младежта и спорта, Асоциация „Спорт за Всички”, с подкрепата на Общинските администрации и основен медиен партньор – NOVA телевизия и Net Info. След успеха на “София Спортува” ’17 , “България Спортува“ ’18 се провежда и в градовете : Благоевград, Пловдив, Бургас, Русе и Плевeн, в избрани уикенди от месец май и юни. Датата,  определена за Плевен бе 23 юни – Парк „Кайлъка” – до „Бригадирската поляна”, начало –  10 часа.

А ентусиазирани почитатели на движението се включиха в динамичното музикално фитнес – занимание.

Следваха изпълнения на състави от третата възраст, а всички получаваха различни предмети и тениски с логото на инициативата.

Атракция за присъстващите бяха кучетата, обучени да теглят, които привличаха със своя външен вид и динамиката, с която се придвижваха – било то вързани за велосипед, или пък за кръста на своите собственици.

В района на „Кривите огледала” се срещнахме с инж. Петър Иванов – председател на Управителния съвет на плевенския клуб по спортно ориентиране „Север”. Той беше организирал  в деня на инициативата три маршрута, по които желаещите можеха  да преминат безплатно.

А заниманията по спортно ориентиране започнаха още рано сутринта в клубната база в Туристическия дом, където третокласници от  училище „Отец Паисий” – Плевен работиха с карти и компаси и овладяваха тайните на интересния спорт. А на „Бригадирската поляна” и около нея беше весело и имаше представители на различни видове спорт.

Снимка за спомен имаше и от волейболистите до мрежата. Водеше ги не кой да е, а известната Стефка Великова, която е доказала в спортни битки, че умее да подготвя млади олимпийци.

Финалът за ориентировачите също беше успешен през днешното спортно събитие “Плевен Спортува 2018”, което е част от “Ден на предизвикателството – България Спортува” ’18.

Николай Стоев