Новини

Кметът Спартански поздрави плевенски ученици за завоювано I място по шах

Отборът на МГ „Гео Милев” по шах за 5-7 клас завоюва I място на финала на Ученическите игри на провелото се в Бургас Държавно първенство, в което се включиха 10 отбора от страната. Малките шахматисти спечелиха категорично отборно с 9 победи от 9 срещи. Те гостуваха на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен и показаха спечелената от тях купа.

От отбора на Математическата гимназия един състезател е в 7 клас – Валентин Митев, един е в 6 клас – Ева Русева, останалите трима – Кристиян Милев, Кристиян Георгиев, Катрин Нинова, са петокласници. В индивидуалното класиране Валентин Митев и Ева Русева завоюваха II място. Водач и треньор на отбора е учителят Георги Чудомиров.

„Радвам се за успехите на децата, те са постигнати с много труд. Талантът си е талант, грижите на родителите също са налице, но това са всеки ден часове наред тренировки, разучаване на партии, четене, учене и ако го няма трудът на тези малки шахматисти, няма да има резултати. Убеден съм, че каквото и да изберат като професионална реализация за себе си тези деца, ще бъдат успешни”, изрази увереност кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той пожела на децата и треньора здраве и нови успехи.

Другият отбор по шах от МГ „Гео Милев” – 8-10 клас, който участва на държавни финали в Хасково от 8 до 10 юни, се класира на престижното III място с 6 победи,1 загуба и два равни мача. Отборът по лека атлетика – юноши 8-10 клас от СУ „П. Яворов” – Плевен, се класира на IV място като отстъпи с 0.5 точки на варненския отбор.